6 remek „századelős” szolgáltatás közvetlen elérhetőséggel, hogy még szuperebb legyen a rendezvényed

content/körhinta.jpg

     Reklámszagot érzel? Nyugi! Nincs anyagi érdekem, hogy ajánljam ezeket a szolgáltatásokat. Egyszerűen csak ismerem őket, láttam már, mit csinálnak és lenyűgöztek. Ezért hát csokorba szedtem ezeket a különleges produkciókat és átnyújtom neked a közvetlen elérhetőségükkel együtt. Hívd meg őket valamelyik rendezvényedre! Véleményem szerint „nagggyon” jók, igazi szelfizős, posztolós, „Ide legközelebb is eljövünk!” élményt szereznek a közönségnek.

 Kádár Ferkó Fotószínháza

  1. Kádár Ferkó Fotószínháza

     Kádár Ferkó, a vándorfotográfus korabeli jelmezekbe öltözteti a tébláb fesztiválozókat. Beállítja őket a régi világot idéző háttérkép elé és máris „itt repül a kismadár!”. Közben rekeszizmokat próbára tevő tréfákat süt el. Könnyes szemmel kacag az is, akit fotóznak és az is, aki bámészkodik. A fotókat aztán megkaphatják kinyomtatva vagy elektronikusan, hogy szép emlék legyen a rendezvényről. Közben mézes kalács illata terjeng. Hiszen felesége Mézes Manni is gyakran elkíséri őt útjaira. Így aztán nagyokat nyeldesve vehetsz vásárfiát kalácsból és persze van választék a nagyapáink idejéből való néprajzi képeslapok másolataiból is. A fenti képen a Vaga Banda tagjai éppen könnyesre nevetik magukat fotózás közben.

www.fotoszinhaz.hu

  1. Verkli karaoke

     A Bab Társulat őrült ötlete: egy korabeli kintorna, verklis hangzás és mai slágerek! Cugi, a társulat színi direktora (nem ő van a képen), korhű ruhába öltözve mutatja a szöveget az egyik fesztiválozónak: „Nézz mélyen a szemembe, tedd a kezed a farzsebemre…” Vadul hangzik? Pedig működik! Nem is akárhogy. Mindenki mosolyog és ütemesen dobogja a ritmust a lábával. Remek ligeti hangulat, újragondolva. A társulat weboldalán nem láttam a szolgáltatást, de remélem, még repertoáron van. Kérdezz rá! Megtalálod a mobilszámukat a honlapjukon.

www.babtarsulat.hu

Commandarte Társulat

  1. Commandarte Társulat

     A levegő bajnokai, légtánc, akrobatika és újcirkusz. Előadásukhoz az állványt magukkal viszik, vagy a helyszínen keresnek kikötési lehetőséget. Bárhol összeállítják felszerelésüket, előadásukkal könnyen alkalmazkodnak a rendezvényhez. A Diósgyőri Várban láttam őket. Még csak bemelegítettek egy kicsit a cirkuszi selymen, néhány könnyed mozdulatsor a szédítő magasban és a közönség máris vastapsba kezdett. És az előadás milyen volt? Miközben uralták a légteret, dacoltak a gravitáció Newtoni törvényével minden szem rájuk tapadt és bizony félre se nézett senki, amíg a bemutató tartott.

https://www.facebook.com/legtanc

Nosztalgia Körhinta

  1. Műemlék nosztalgia körhinta

     Ha már vurstli, akkor legyen igényes és szép darab. A Greznár család körhintája műemléki védettséget élvez. Különleges darab. én a miskolci adventi vásárban láttam. A menet indulását 150 éves harang jelezte. A kürtős kalács és forralt bor illata mellett emlékezetes volt elnézni a Grimm mesefigurákat, hallgatni az eredeti Siemens villanymotor kellemes búgását.

http://www.nosztalgiavidampark.hu/index.php/jatekaink/nosztalgia-jatekok

Circus Mechanicus

  1.  Circus Mechanicus

     A Tintaló Társulás cirkuszi csodája. Aprólékosan kidolgozott makettek, mozgó modellek, életképek. Megelevenedik a művészek és mutatványosok világa egy körbe állható pavilonban. Kint csodálkozó gyermekszemek nézik a fekvőtámaszozó erőművészeket, a tükör előtt táncoló artistanőt. Leskelődünk, közben levegőt is csak halkan veszünk, nehogy megzavarjuk ezt a kedves miliőt. Jelenleg a társulat honlapja nem üzemel, a facebook-on éred el őket. Addig is kukk a videót!

https://youtu.be/1NKS2LvQlts

https://www.facebook.com/Tintalo.Tarsulas

Méhes Csaba

  1. Méhes Csaba pantomim művész

Még Sárospatakon vettem részt egy workshopon, amit Csaba tartott. A zárónapon fergeteges előadással szórakoztatott bennünket. Finom interakció, harsány játék duma nélkül. Van egy cirkuszi hangulatú előadása is zenészekkel együtt. Garantált a vastaps a végén!

http://www.mehes.hu/

 

Köszönöm, hogy elolvastad bejegyzésemet! Észrevételed van? Kiegészítenéd valamivel? Máshogy gondolod? Kíváncsi vagyok a véleményedre! Szólj hozzá!