Mi a tűznyelés titka?

A tűzszelídítő artista a szájához emeli az égő pálcát. A tébláb nézősereg visszatartott lélegzettel figyel. A láng belülről világítja meg a fogakat. Ki-kicsap a szájból, majd egy füst buborékot eresztve elalszik. Hangos taps a jutalom.

Mi a tűznyelés trükkje? – kérdezik sokan.

A tűzzsonglőr előadás után ezt kérdezgetik a legtöbben: hogy csináljátok? Van, aki szerint ez spéci „hideg tűz”. Egy másik szájtáti egyenesen látni vélte, hogy "bekente a száját valamivel!". Nos, először is fel kell hívnom a figyelmet, senki ne próbálja ki, mert a mutatvány igen veszélyes! Hiszen nincs csodakenőcs és a tűz is igazi! Az égéshez oxigén kell. Mikor a szájban ég a tűz egy idő után rázárnak az ajkak és levegő hiányában a tűz elalszik.

Gyakran előfordul, hogy megégetitek a szátokat?

Megesik. Nagy koncentráció szükséges, hogy pont addig maradjon a szájban a tűz, hogy ne sértse meg komolyan a nyelvet és az ínyt. Ha hamarabb összezár, akkor nem látványos a produkció, ha később, akkor jönnek a kicsi fájdalmas hólyagocskák.

Köszönöm, hogy elolvastad bejegyzésemet! Észrevételed van? Kiegészítenéd valamivel? Máshogy gondolod? Kíváncsi vagyok a véleményedre! Szólj hozzá!